Atatürk'ün resimi ve büstleri Yerine fikirleri konuşulmalı

   Atatürk

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Ekrem Yıldız, Atatürk'ün ışığında çağdaş ve modern eğitim sisteminin var olduğunu söyledi. Yıldız, Atatürk'ün resimleri ve büstlerinden çok, çağdaş fikirlerinin konuşulması gerektiğini bildirdi.

 

 

HERKES TARAFINDAN KULLANILAN İSİM

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Ekrem Yıldız, kentte bulunan basın mensuplarıyla bir araya gelerek, üniversite hakkındaki olumsuz haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Gazetemiz sahibi Mehmet Altundağ’ın ‘Üniversite de bulunan; Cumhuriyet, Çanakkale, Gelibolu salonlarının isminin değiştirildiği iddiaları var’ sorusu üzerine Yıldız, salonların herkes tarafından yaygın söylenen isimleri ile anıldığını bildirdi. Salon isimlerinde değişiklik olmadığını belirten Yıldız, büyük salon olarak bilinen salonun, herkes tarafından Mavi Salon olarak bilindiğini ifade etti.

 

ATATÜRK’ÜN ÇAĞDAŞ FİKİRLERİNİ ÖRNEK ALMALIYIZ

Yeni yapılan Rektörlük Binası ve diğer binalarda ki Atatürk resimlerinin, İstiklal Marşı ve Gençliğe hitabenin kaldırıldı mı? sorusu üzerine Yıldız, Atatürk’ün istismar edilmesine karşı olduklarını bildirdi. Yapılan plan ve projeye onun uygun olmadığını belirten Yıldız, kimsenin Atatürk’e karşıt bir tavrının olmadığını kaydetti. Üniversite gibi bir alanda, çok sayıda yere resim ve büst asmanın doğru olmadığını belirten Yıldız, Atatürk’ün büstlerinin değil, fikirlerinin önemli olduğunu ifade etti.

Üniversitelerinde Atatürk’ün çağdaş medeniyetinin sürdürüldüğünü belirten Yıldız, her Türk gencinin Atatürk’ü örnek aldığını, gençlerin hafızalarından Atatürk’ü silmenin mümkün olmadığını söyledi.

 

HASTANEMİZ BOŞ KALMAZ

Hastaneden istifa eden doktorların, baskı görmesi nedeniyle istifa etti sorusu üzerine Yıldız, hastanenin eksiği kadar atamaların yapıldığını söyledi. Hastanelerinde en büyük eksikliğin açık kalp ameliyatı (koroner bypass’ın) yapılamaması olduğunu belirten Yıldız, bunun büyük bir eksiklik olduğunu ifade etti. Yine hastanede vefat eden bir kişinin altın dişlerinin çalınması sorusu üzerine Yıldız, eğer iddianın çok yönlü araştırıldığını bildirdi. Onu almaya tenezzül edecek kişinin gayri insanı bir tavır sergilemiş olduğunu belirten Yıldız, durumun insanlık suçu olduğunu kaydetti.

 

TÜRKİYE’NİN SORUNU

Üniversite hastanesine gelen icranı, kurumda nasıl bir etki yarattığı sorusu üzerine Yıldız, üniversite hastanelerinin mali açıdan sorun yaşadığını ve bunun Türkiye’nin önemli bir sorunu haline geldiğini söyledi. İlk geldiklerinde borç- gelir döngüsünde Türkiye’de ilk 5 içinde yer aldıklarını ve şimdi bunu ortadan kaldırdıklarını belirten Yıldız, alacaklılarla anlaşıldığını ve sorunların ortadan kaldırıldığını kaydetti. Su deposunun orada ki Türk Bayrağının kaldırılması ile ilgili soruya Yıldız, oranın askeri bir kışla olmadığını ve bayrağın her kesimin ortak değeri olduğunu ifade etti.

 

 

 



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız